Formació

2

El dissabte al matí i al migdia farem diferents formacions i taules rodones enfocades a la millora la teva pràctica com a músic o la teva formació musical. Per qüestions organitzatives, agraïm que, si teniu interès en assistir-hi, envieu un correu a: concurstam(aroba)gmail.com.

 

10:30h_ FORMACIÓ: CIÈNCIA I TECNOLOGIA APLICADA A LA MÚSICA (Valentino Montoya)

Aquest taller vol demostrar les possibilitats que dóna la tecnologia i la ciència com a eina creativa per desenvolupar la teva música. Amb exemples en viu!!

Contingut:
– Quin amplificador s’escau millor al meu estil? Quin utilitzo a casa i quin a l’estudi? Vàlvules o transistors?
– Com fer-te el teu propi pedal d’efectes? Demostració in situ.
– Efectes, famílies d’efectes i quin triar-ne? Modulació, filtres, delay, reberb, cadenes d’efectes, DIY,
– Tecnologia i protocal Midi. Exemples d’ús.
– Home studio: com puc gravar-me una cançó a casa? Com em pot ajudar un ordinador a l’hora de fer música?

*Valentino Montoya és un músic sabadellenc amb amplis estudis de música moderna, baix i piano. Inquiet de mena, sempre ha investigat de forma autodidacta sobre informàtica musical, producció musical, Arduino, seqüenciadors, efectes DIY, etc… Ha estat membre fundador, guitarra i cantant de grups com SALVAJE MONTOYA (garatge), MANOS DE TOPO (pop ploraner), PT BIZARRO (versions de videojocs), LIGNE (electro rock), FOGUERA (dark wave) i CUMBIAMAN (cúmbia peruana). També ha realitzat diversos arranjaments per a bandes sonores a curtmetratges i documentals de caire independent.

El podeu trobar en aquests enllaços:
salvajemontoya.bandcamp.com
bcoredisc.bandcamp.com/album/rompiendo-la-yuca
cumbiaman.bandcamp.com/releases
vimeo.com/110081563

medievo.bandcamp.com/track/el-aguilucho

12:15h_ FORMACIÓ: COM ARRENCAR EL MEU PROJECTE MUSICAL?

Difusió, comunicació i màrketing (Luis Benavides):
-Xarxes socials. Les principals xarxes socials. Com puc arribar al meu públic? Necessito un comunity manager? He d’estar a totes les xarxes socials. Eines.
-Les principals xarxes socials. Breu història i potencialitats.
-El “Do It Your Self” i el networking.
-Estratègies i màrketing a les xarxes socials. Web & blog.
-La banda com a producte de màrketing. És important la imatge i el missatge del meu grup? Com la puc mantenir perquè sempre m’identifiquin així? … Idees, exemples,…
– Reach, viralitat i engagement a les xarxes
– Consells bàsics i eines
– Pàgina web i blog. Continguts interessants i originals. Introducció al SEO (posicionament).
-On puc penjar la meva música? Principals plataformes digitals. Plataformes de streaming. Cd físic per vendre als concerts? Surt a compte?
-Com difondre la meva música als mitjans de comunicació? Empresa de promoció o m’ho puc fer jo? Com es fa una nota de premsa?
-Com fer-me un dossier del meu grup. O com fer-me un full de presentació resumit del meu projecte?
-Newsletters (Mailchimp)
-Nota de premsa (per acompanyar al CD i contactar amb revistes, fanzines, podcasts, segells…).

Aspectes legals i management (Sergio Picón): 
-Desde l’experiencia d’ un segell petit que englova una editorial i un management, parlarem de com un grup pot afrontar les seves primeres gravacions, que buscar, on buscar i aprofundirem en l’autoedició i el DIY com a modus operandi.
-Com moure’ns per tocar? Concursos: quins hi ha? Circuit de sales i festivals. Com s’hi pot entrar?
-Management. He de contactar amb una empresa de management? O és millor estar en booking i buscar jo els concerts? Com funciona aquest món? Em cal un mànager personal? Quan s’emporta, habitualment per concert que em troba?
-Com es generen els drets d’autor? Cal estar registrat a la SGAE o no serveix de res? Avantatges pel músic. Drets d’autor. Drets d’interpretació. Propietat intel.lectual. Altres formes de protecció (Creative Commons).
-Contracte editorial. Contracte discogràfic.
-Segell discogràfic o autoedició? Què vol dir tot això?
-Facturació d’un bolo. Com es fa?

Aspectes tècnics (Karlitos Bastida, tècnic de so):
– Com fer-me el rider del grup.
– On puc gravar? A casa? Estudi? Costos d’estudis… Productor sí o no? De què va aquesta figura?

* Luis Benavides dirigeix i presenta El Ecualizador, un programa de ràdio dedicat al rock alternatiu, en antena des del 2001. També és col•laborador habitual de revistes especialitzades com Rockzone i Mondosonoro, des del 2004 i 2013 respectivament. La  seva passió per la música i les amistats arran del programa de ràdio el va empènyer a organitzar concerts a Barcelona. El primer, a la mítica sala KGB, el 7 de novembre del 2008. Uns anys després, en el 2011, cofunda amb uns amics el col•lectiu musical Desert Pearl Union, que aglutina una dotzena de bandes de folk, indie i hardcore. Aquesta plataforma DIY desapareix al 2015 i decideix seguir organitzant concerts en un format més diurn, relaxat i familiar a través de l’emissora D9Ràdio. Són les D9Ràdio Live Sessions, un cicle trimestral de concerts gratuïts a l’hora del vermut.”www.d9radio.org) www.mixcloud.com/elecualizador

*Sergio Picón activista musical i tecnic de só. Fundador entre d’altres del segell Aloud Music, amb mes de 50’discos editats i amb una filosofia particular allunyada de les grans discografiques. www.aloudmusic.com

* Karlitos Bastida és enginyer de Telecomunicacions, Imatge i So (UPC) i té l’especialització universitària en sistemes d’àudio i Sonorització (UPV) -AV Technologist Certificate-. Ha tocat el baix i la bateria en diversos projectes musicals com Kayo Malayo, Barbietúrikos o Selekzión Natural, entre d’altres. Ha estat productor musical de grups com Relamidos o Altercat i des de fa més de 13 anys exerceix de tècnic de so.https://es.linkedin.com/in/carlosbastida

16h_ TAULA RODONA: MÚSICS I ESCENARIS

David Caraben (Mishima)

+

Artur Estrada (Heliogàbal)

+

Alfons Ferran (programador i activista musical)+ Jordi Ibáñez (lletrista, vocalista i guitarrista de l’Exèrcit d’Islàndia) + Toni Harlcok (cantant, guitarrista, lletrista i compositor de The Harlock) + Mabel Flores (cantautora i vocalista de La Flör del Otrö)+ Laura i Abel (músics i membres fundadors del grup Pangea)+ Jan Díaz (cantautor)+ Dani Lleonart (cantant i lletrista de la banda de rock urbà Descantilleos)+ Jaime Munuera (compositor, lletrista i pianista de Lois Barks)+ Valeria Polo (cantant i viola de Lois Barks).Caraben (Mishima)

* David Carabén és des de 1999 el frontman d’una de les bandes clau de l’escena musical del país, Mishima. Han facturat set discos d’estudi, els dos primers dels quals van ser enregistrats en anglès, fenomen habitual en els grups barcelonins del tombant del mil·lenni. A partir de Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005), Carabén es decanta pel català per construir un univers simbòlic molt poderós que l’ha convertit, sens dubte, en la veu d’una generació. Els discos posteriors, Set tota la vida (2007), Ordre i aventura (2010), L’amor feliç (2012) i L’ànsia que cura (2014), han confirmat Mishima com la banda més estimada pels seus fans gràcies a unes lletres que combinen amb precisió el pop i la cançó.

* Artur Estrada va néixer a Barcelona el 1976. Al ’92 va canviar la pilota de bàsquet per la guitarra i va començar a assajar a la Plaça del Vallès de Sabadell amb un grup que després es diria Aina i que es passejaria per la major part del món occidental. Al 2004 va sortir el primer disc del grup que actualment l’ocupa, Nueva Vulcano, i se li va oferir programar al seu admirat bar i Associació Cultural Heliogàbal. Cofoi, va córrer a adquirir un telèfon mòbil i una llibreta Clairefontaine. A dia d’avui intenta no mirar la pantalla del telèfon quan va pel carrer, especialment si ho fa acompanyat de les seves dues filles. I segueix plenant llibretes a discreció i lluitant per dedicar-se a fer el que li agrada. Enllaços: nuevavulcano.com  /  heliogabal.com  / ronda.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s