Festival

V EDICIÓ DEL TAM!

FESTIVAL DE MÚSICS EMERGENTS

El TAM! és un espai d’intercanvi i trobada entre músics, creadors i públic.

Aquest any celebrem la cinquena edició i es farà el

dissabte 20 d’octubre al Parc dels Catalans

El TAM! és un esdeveniment que pretén visibilitzar les formacions musicals emergents que hi ha al territori i posar a l’abast eines i recursos, tant per millorar la pràctica musical com per facilitar la projecció dels grups de música. També vol ser un punt de trobada entre músics per a compartir i intercanviar experiències i coneixements.

Enguany, presentem una novetat. A petició del propis músics i a partir de les necessitats detectades entre el col·lectiu presentem un nou espai físic amb una proposta horària nova.

Amb la idea d’oferir una experiència més còmoda, interessant i motivadora de la que se’n pugui treure més profit, el Festival es realitzarà en dos dies:

 • Dissabte 6 d’octubre matí i tarda. Tallers i espais formatius. Casa de la música

Les formacions es realitzaran dues setmanes abans del festival per donar recorregut a algunes formacions que culminaran amb una mostra i exhibició el dia 20 d’octubre.

 • Dissabte 20 d’octubre a partir de les 16h Marató de concerts. Parc dels Catalans (zona pavimentada)

La jornada començarà amb una xerrada / taula rodona sobre les necessitats i problemàtiques actuals de les formacions musicals. A continuació, engegarà la marató de concerts amb 10 grups que faran petits passis per l’escenari. També hi haurà un set de ràdio per a retransmetre el TAM en directe.

El TAM! està organitzat per la Casa de la Música de Terrassa i Bucs Baumann – equipament del servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa – que gestiona l’entitat de promoció cultural Indirecte.

 

FORMACIONS_ Dissabte 6 d’octubre matí i tarda

Les formacions i xerrades es realitzaran el dissabte 6 d’octubre al Pati de Vesc (c/ St. Gaietà, 76) i  a El Vapor de la Casa de la Música de Terrassa (C/ Mare de Déu dels Àngels, 76 –interior- Terrassa) i estan adreçades a qualsevol persona interessada i també per a musics que vulguin ampliar el seu coneixement musical.

LA PRODUCCIÓ DEL DIRECTE. A càrrec d’Abel Coll | 10:30h-13:30h | El Vapor, espai de Creació Musical 
Es treballaran aspectes tècnics, escènics i musicals que els permetran millorar i oferir un bon directe. 
EL BEATBOX. A càrrec de Fredy Beats | d’11h a 13h | Pati de Vesc 
En aquest taller es farà una introducció al món del beatbox: els sons base per a percussió, el ritme, la melodia, l’imitació dels instruments. Es faran exercicis en grup / Loops, prova amb el micro! i batalla freestyle i exhibició.VERMUT ELECTRÒNIC. A càrrec de Linalab | d’13h a 14h | Pati de Vesc 

Al acabar les dues formacions del matí, farem un pica-pica electrònic on la Linalab portarà una mostra d’aparells variats per a fer música i buscar noves sonoritats, que ens serveixen per a buscar noves maneres de crear i modificar els propis sons i instruments.

PREPAREM UN CONCERT. A càrrec de Roc Calvet | 17:30h a 20:30h + 2 sessions + Jam session 20/10 (18h). Sessió prèvia: dissabte 29 de setembre de 12h a 13h. |  El Vapor, espai de Creació Musical 

Es treballarà: preparació de directes, improvisació, composició, estils… Amb l’objectiu de preparar un concert-jam session amb una combinació de músics el dissabte 20 d’octubre al Parc dels Catalans.

 

 

MARATÓ DE CONCERTS

Prèvia inscripció, una comissió del Festival escollirà les 10 propostes musicals que actuaran en directe a la marató de concerts.

Qui hi pot participar?

 • Formacions musicals que habitualment assagin al Vallès Occidental.
 • Els seus membres han de ser joves menors de 35 anys. En el cas dels grups, es considerarà grup jove aquell que tingui el 50% de membres menors de 35 anys. En cas d’imparells, es comptarà a la baixa (Exemple: en una formació de 5 persones, serà suficient amb que 2 membres siguin menors de 35 anys).
 • Les formacions musicals que es presentin, en cas de ser seleccionades, han de poder tocar temes propis i originals i poder actuar durant un mínim de 20 minuts.

 Què cal fer per inscriure’s?

Tots els artistes que hi vulguin participar s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” de la web del TAM! (www.tam.cat) i introduir tota la informació que es demana al formulari per poder activar i validar la seva inscripció. El formulari d’inscripció es podrà omplir online a la web o bé presencialment al servei de Joventut i Lleure (Av. Jacquard, 1 – Terrassa).

Per a poder ser acceptats, els i les participants han de disposar d’un enllaç amb una cançó original i un enllaç d’una fotografia recent. Ambdues hauran d’estar penjades a un espai web (si teniu dubtes sobre com fer-ho, podeu adreçar-vos al servei de Joventut i Lleure).

Fins quan es pot fer la inscripció?

La inscripció es podrà fer fins el 14 de setembre de 2018.

Els noms i nombre d’inscrits es penjaran a la web del TAM! (www.tam.cat).

Com es farà la selecció?

Una comissió de selecció s’encarregarà de valorar totes les propostes rebudes i triarà les 10 formacions i solistes que consideri que encaixen més amb els criteris establerts al Festival. El resultat de la selecció es farà públic a la web del TAM! (www.tam.cat) el 4 d’octubre de 2018.

Qui formarà la comissió de selecció?

La comissió de selecció del TAM! 2018 estarà formada per:

 • Laia Talló: apassionada de la música. Programadora durant molts anys a la Sala Faktoria d’Arts, road manager, regidora i tècnica de producció en diversos festivals del panorama musical nacional. Combina aquesta tasca amb la docència musical al CEM Terrassa.
 • Toni Ramon: tècnic de música, programador musical del Terrassa Música Moderna, de l’Espai Vapor i membre de l’Associació per la Promoció Cultural Indirecte.
 • Marta Riba, artista polifacètica. Cantant i pallaso, ha format part de molts projectes relacionats amb el circ, la música i el teatre musical.

Quins són els criteris de selecció?

 • El TAM! té l’objectiu de donar suport als grups de música i solistes emergents, per tant, es valorarà especialment aquelles formacions que tinguin el seu recorregut poc extens (concerts realitzats, discs o maquetes editades, etc.).
 • Es tindrà en compte la qualitat i l’originalitat així com el fet que siguin propostes noves i d’artistes novells.
 • A l’hora de fer la valoració es procurarà que la selecció comprengui formacions d’estils i formats musicals diferents.
 • Es valoraran les formacions que participin per primera vegada al Festival TAM!

Com es farà el concert?

A la marató de concerts hi participaran les 10 formacions seleccionades. Cadascú tindrà 20 minuts per tocar la seva música en directe i donar-se a conèixer i un màxim de 10 minuts per muntar. A les formacions seleccionades se’ls demanarà un rider orientatiu i aquest s’adequarà a les característiques tècniques de les que es disposin. També s’informarà de l’ordre i horaris de les actuacions.

Cal tenir molt present que es tracta d’una marató de concerts. Els tècnics s’ajustaran al màxim a les necessitats de cada formació musical però per limitar l’espera entre muntatge i desmuntatge, demanem que us adapteu en la mesura del possible, a les condicions tècniques i de muntatge.

L’organització aportarà el backline mínim necessari (bateria, amplificadors, microfonia i monitoratge).

ALTRES

 • Les formacions musicals presentades cedeixen a l’organització els drets d’imatge i reproducció de fotografies i vídeos que es facin en el moment del concert el dia de la trobada per a realitzar accions de difusió, amb possibilitat d’edició, amb finalitat documental, promocional i no lucrativa.
 • El material presentat al TAM! no es retornarà i formarà part de la borsa de grups que gestiona Bucs Baumann a través d’Indirecte i la Casa de la Música de Terrassa.
 • La participació al TAM! implica l’acceptació d’aquestes bases.
 • Qualsevol situació no prevista serà resolta per la organització.
 • L’organització es reserva el dret de canviar les bases per qüestions de força major.
 • L’incompliment d’algun d’aquests punts suposarà la desqualificació del grup o solista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s