Festival

V EDICIÓ DEL TAM!

FESTIVAL DE MÚSICS EMERGENTS

El TAM! és un espai d’intercanvi i trobada entre músics, creadors i públic.

Aquest any celebrem la cinquena edició i es farà el

dissabte 20 d’octubre al Parc dels Catalans

El TAM! és un esdeveniment que pretén visibilitzar les formacions musicals emergents que hi ha al territori i posar a l’abast eines i recursos, tant per millorar la pràctica musical com per facilitar la projecció dels grups de música. També vol ser un punt de trobada entre músics per a compartir i intercanviar experiències i coneixements.

Enguany, presentem una novetat. A petició del propis músics i a partir de les necessitats detectades entre el col·lectiu presentem un nou espai físic amb una proposta horària nova.

Amb la idea d’oferir una experiència més còmoda, interessant i motivadora de la que se’n pugui treure més profit, el Festival es realitzarà en dos dies:

 • Dissabte 6 d’octubre matí i tarda. Tallers i espais formatius. Casa de la música

Les formacions es realitzaran dues setmanes abans del festival per donar recorregut a algunes formacions que culminaran amb una mostra i exhibició el dia 20 d’octubre.

 • Dissabte 20 d’octubre a partir de les 16h Marató de concerts. Parc dels Catalans (zona pavimentada)

La jornada començarà amb una xerrada / taula rodona sobre les necessitats i problemàtiques actuals de les formacions musicals. A continuació, engegarà la marató de concerts amb 10 grups que faran petits passis per l’escenari. També hi haurà un set de ràdio per a retransmetre el TAM en directe.

El TAM! està organitzat per la Casa de la Música de Terrassa i Bucs Baumann – equipament del servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa – que gestiona l’entitat de promoció cultural Indirecte.

FORMACIONS

Les formacions i xerrades es realitzaran el dissabte 6 d’octubre a El Vapor de la Casa de la Música de Terrassa (C/ Mare de Déu dels Àngels, 76 –interior- Terrassa) i estan adreçades a qualsevol persona interessada i també per a musics que vulguin ampliar el seu coneixement musical. Per qüestions organitzatives agraïm que si teniu interès en assistir-hi envieu un correu a concurstam@gmail.com

La informació complerta de les formacions la podreu trobar a partir del setembre aquí: Formacions TAM! (enllaç a la web)

MARATÓ DE CONCERTS

Prèvia inscripció, una comissió del Festival escollirà les 10 propostes musicals que actuaran en directe a la marató de concerts.

Qui hi pot participar?

 • Formacions musicals que habitualment assagin al Vallès Occidental.
 • Els seus membres han de ser joves menors de 35 anys. En el cas dels grups, es considerarà grup jove aquell que tingui el 50% de membres menors de 35 anys. En cas d’imparells, es comptarà a la baixa (Exemple: en una formació de 5 persones, serà suficient amb que 2 membres siguin menors de 35 anys).
 • Les formacions musicals que es presentin, en cas de ser seleccionades, han de poder tocar temes propis i originals i poder actuar durant un mínim de 20 minuts.

 Què cal fer per inscriure’s?

Tots els artistes que hi vulguin participar s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” (enllaç a la web) de la web del TAM! (www.tam.cat) i introduir tota la informació que es demana al formulari per poder activar i validar la seva inscripció. El formulari d’inscripció es podrà omplir online a la web o bé presencialment al servei de Joventut i Lleure (Av. Jacquard, 1 – Terrassa).

Per a poder ser acceptats, els i les participants han de disposar d’un enllaç amb una cançó original i un enllaç d’una fotografia recent. Ambdues hauran d’estar penjades a un espai web (si teniu dubtes sobre com fer-ho, podeu adreçar-vos al servei de Joventut i Lleure).

Fins quan es pot fer la inscripció?

La inscripció es podrà fer fins el 14 de setembre de 2018.

Els noms i nombre d’inscrits es penjaran a la web del TAM! (www.tam.cat).

Com es farà la selecció?

Una comissió de selecció s’encarregarà de valorar totes les propostes rebudes i triarà les 10 formacions i solistes que consideri que encaixen més amb els criteris establerts al Festival. El resultat de la selecció es farà públic a la web del TAM! (www.tam.cat) L’1 d’octubre de 2018.

Qui formarà la comissió de selecció?

La comissió de selecció del TAM! 2018 estarà formada per:

 • Laia Talló: apassionada de la música. Programadora durant molts anys a la Sala Faktoria d’Arts, road manager, regidora i tècnica de producció en diversos festivals del panorama musical nacional. Combina aquesta tasca amb la docència musical al CEM Terrassa.
 • Toni Ramon: tècnic de música, programador musical del Terrassa Música Moderna, de l’Espai Vapor i membre de l’Associació per la Promoció Cultural Indirecte.
 • Marta Riba, artista polifacètica. Cantant i pallaso, ha format part de molts projectes relacionats amb el circ, la música i el teatre musical.

Quins són els criteris de selecció?

 • El TAM! té l’objectiu de donar suport als grups de música i solistes emergents, per tant, es valorarà especialment aquelles formacions que tinguin el seu recorregut poc extens (concerts realitzats, discs o maquetes editades, etc.).
 • Es tindrà en compte la qualitat i l’originalitat així com el fet que siguin propostes noves i d’artistes novells.
 • A l’hora de fer la valoració es procurarà que la selecció comprengui formacions d’estils i formats musicals diferents.
 • Es valoraran les formacions que participin per primera vegada al Festival TAM!

Com es farà el concert?

A la marató de concerts hi participaran les 10 formacions seleccionades. Cadascú tindrà 20 minuts per tocar la seva música en directe i donar-se a conèixer i un màxim de 10 minuts per muntar. A les formacions seleccionades se’ls demanarà un rider orientatiu i aquest s’adequarà a les característiques tècniques de les que es disposin. També s’informarà de l’ordre i horaris de les actuacions.

Cal tenir molt present que es tracta d’una marató de concerts. Els tècnics s’ajustaran al màxim a les necessitats de cada formació musical però per limitar l’espera entre muntatge i desmuntatge, demanem que us adapteu en la mesura del possible, a les condicions tècniques i de muntatge.

L’organització aportarà el backline mínim necessari (bateria, amplificadors, microfonia i monitoratge).

ALTRES

 • Les formacions musicals presentades cedeixen a l’organització els drets d’imatge i reproducció de fotografies i vídeos que es facin en el moment del concert el dia de la trobada per a realitzar accions de difusió, amb possibilitat d’edició, amb finalitat documental, promocional i no lucrativa.
 • El material presentat al TAM! no es retornarà i formarà part de la borsa de grups que gestiona Bucs Baumann a través d’Indirecte i la Casa de la Música de Terrassa.
 • La participació al TAM! implica l’acceptació d’aquestes bases.
 • Qualsevol situació no prevista serà resolta per la organització.
 • L’organització es reserva el dret de canviar les bases per qüestions de força major.
 • L’incompliment d’algun d’aquests punts suposarà la desqualificació del grup o solista.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s